Covid-19 information

 

 

 

 

 

 

COVID-19 INFORMATION

uppdaterad 2021-03-24

Munskydd i kollektivtrafiken; bär munskydd i kollektivtrafiken om du är 16 år eller äldre (rekommendation från folkhälsomyndigheten och regionala myndigheter) munskydd bärs för att minska smittspridningen och av hänsyn till andra passagerare.

Kosterbåtarna kör enligt tidtabell. För att medverka till att minska smittspridningen har vi bland annat utökat våra städrutiner, men det du som resenär kommer att märka tydligast är att vi kör med reducerat antal passagerare per fartyg.

Västtrafik har tagit fram riktlinjer för kollektivtrafiken. Vi kör vid dåligt väder med ett passagerarantal motsvarande 60% av antalet sittplatser, vid vackert väder utökas det eftersom vi då har ytor utomhus. För närvarande har vi satt en gräns på 135-180 passagerare beroende på vilket fartyg det gäller, vi strävar efter att hålla dom gränserna och sätter in extrabåt vid behov för att avlasta ordinarie trafik.

När det är många resenärer så sätter vi så snart vi kan in fler fartyg så att alla kommer med. Vi har dock inte obegränsat med fartyg tillgängliga, så när det är vackert väder och många reser så kanske du

inte kommer med den avgång du tänkt dig, räkna även med förseningar då vi vid behov kan behöva dirigera om en båt som får anlöpa en brygga den inte har i turlistan för att avlasta en annan tur, allt i syfte att försöka fördela belastningen jämt mellan fartygen.

Vi tillämpar även en mer organiserad ombordstigning där vi släpper ombord passagerare i omgångar för att undvika trängsel. Vi ber dig som resenär vara uppmärksam på de instruktioner som besättningen ger. 

Vi ber dig som resenär att visa hänsyn mot övriga resande. Håll avstånd så gott det går, även under och före ombordstigning.

 

 

COVID-19 INFORMATION

WEAR FACE MASK WHEN USING PUBLIC TRANSPORT as recommended by the authorities

The passenger ferries depart according to the regular time-table. To ensure social distancing the ferries has a reduced passenger capacity. 

Additional ferries are put into service if needed. Due to high frequency of travlers recently we cannot guarantee that you will be able to board the departure you intended, we will do our best to ensure that you are on your way to or from the islands as soon as possible.

We kindly ask our passengers to respect other travellers and keep your distance to others both onboard and in the queue to the ferry.